Haber

Gaziantep’in Enfes Sokak Lezzeti: Nohut Dürüm

Gaziantep’in enfes sokak lezzeti: Nohut dürümü

Gaziantep’in lezzetli ve besleyici sokak lezzeti

Damakta unutulmaz izler bırakan lezzet: Nohut dürümü

GAZİANTEP Gaziantep’in geleneksel yemekleri ve sokak lezzetleri popüler olmaya başladı. Bu lezzetlerin başında ise son yıllarda en iyi çıkışını yapan nohut dürümü gelmektedir.

Gastronomi şehri Gaziantep’e özgü coğrafi işaretli leblebi dürüm, pratik hazırlanışı ve doyurucu özelliği ile dürüm severlere eşsiz bir lezzet sunuyor. Nohut dürümü, taze pişmiş bir pidenin ortasına nohudun çeşitli baharatlarla harmanlanması ve ortasına salata eklenmesiyle servis edilen bir dürüm çeşididir. Klasik döner ve lahmacun alternatifleri arayanlar, kolay ulaşılabilir ve doyurucu bir yemek olduğu için nohut dürümünü tercih ediyor. Seyyar arabalarda, tezgahlarda ve restoranlarda satılan leblebi dürümünü tatmak isteyen vatandaşlar, yurdun ve şehrin dört bir yanından gelerek uzun kuyruklar oluşturuyor. Nohut dürümü klasik lezzeti ve uygun fiyatıyla yiyenlerin damaklarında unutulmaz iz bırakmaya devam ediyor.

“Nohut dürümü artık sektör oldu”

Gaziantep’in kültürel yemekleri arasında baş tacı olan leblebinin son yıllarda daha çok ilgi görerek bir reyon haline geldiğini belirten dürüm işletmesi sahibi İbrahim Budumlu, “Nohut dürümü bizim kültür yemeğimizdir. Zaman geçtikçe bizim kültür yemeğimizdir. , bu ticarete yönelerek dükkânlara girdi ve leblebi sektöründe ayrı bir yeri olan leblebi ambalajı olarak iş yerlerinde satılmaya başlandı.”

“Nohut dürümüne turistler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor”

Nohut dürümünün ucuz ve pratik bir yemek olduğunu, tüketiminin fazla olduğunu, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Budumlu, “Halkın talebi güzel, ucuz, lezzetli, pratik ve doyurucu olduğu için vatandaşlarımız nohutla çok ilgileniyor. Gelen turistlerin ilgisini çekiyor, duymayanlar en azından yarım nohut dürümü yiyip tadına bakıyor ve çok beğeniyorlar.

“Soğuk esnemelerle bronzlaştırıp şehir dışına gönderiyoruz”

Gastronomi şehri Gaziantep’in tescilli yemekleri arasında yer aldığını ifade eden Budumlu, farklı illerde yaşayan ve bu dürümü tatmak isteyenlere de gönderdiklerini belirterek, “Valiliğimize ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. 2020 yılında coğrafi işaret alarak Gaziantep’in tescilli gıdası olmuştur.Bu lezzet Ankara’dan İstanbul’a götürülüyor.İsteyen müşterilerimiz var.Soğuk strechlerde dürüm şeklinde değil paketleyerek gönderiyoruz. Tabakta nohut, yanında ekmek” dedi.

“Az miktarda sargı fiyatı veriyoruz”

Nohutlu dürüm fiyatlarına yapılan zamlarla ilgili de konuşan Budumlu, “Daha önce fiyat uygundu ama artık piyasa girdileri fazla olduğu için artırmak zorunda kaldık. Derneğin verdiği fiyat listesi 40 TL, biz milletimiz alsın diye. , bu tescilli dürümü tadabilir.35 TL’den başlayan kârımızı en düşük fiyatı vererek, kârımızı en küçük boyutuna alarak sunuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu